ARC

FULLBOKAT

Drömmer du om att segla över Atlanten?

Ta chansen att förverkliga drömmen om att segla över Atlanten med oss. Den 20 november 2022 startar vi tillsammans med över 200 andra båtar ARC från Las Palmas. Efter två till tre veckor och ca 3 000 NM kommer vi fram till St Lucia i Karibien.

Vi seglar då förutsättningarna för en Atlantsegling är som bäst. Seglingen går med passadvinden så det brukar vara väldigt härlig medvindssegling, men självklart kan något annat vädersystem dra in och göra någon del lite tuffare.

ARC Transatlantic Race

ARC – Atlantic Rally for Cruisers är världens största kappsegling. En klassisk tävling för segelbåtar som vill över till Karibien och kanske vidare mot nya äventyr ännu längre bort. Tävlingen är öppen för alla såväl amatörer som proffs. Starten går från Las Palmas i slutet av november varje år och målgången är på St Lucia i mitten av december. Över 200 båtar brukar delta och man seglar med passadvindarna över till Västindien.

Innan start är det en hel del förberedelser men också så ordnar ARC varje dag olika jippon och sociala aktiviteter. ARC går även igenom varje båt innan start för att se att alla uppfyller det hårt ställda säkerhetskraven, vilket är bra.

Ni som seglar med S/Y Ossiana är välkomna den 17:e november för att vara med och göra allt klart inför avsegling och i mån av tid vara med på ARC-eventen.

Att segla över Atlanten i ARC’s regi är både säkert och roligt. Alla båtar får tex en transponder så de där hemma kan följa våran väg i tävlingen.

Du kan läsa mer om ARC på www.worldcruising.com

Att segla över Atlanten

Vi förbereder så mycket vi kan under den serviceperiod vi lagt in före er ankomst.
Vi tar även huvudansvaret för planeringen och inköp av mat.

När alla kommit har vi vårt första skeppsråd och går igenom vår rutt. Vi har sedan skeppsråd regelbundet så alla får chansen att vara med och bestämma. Inför seglingen hjälps alla ombord åt att förbereda Ossiana för Atlanten. Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten.

Ombord på båten blir ni uppdelade i vaktlag om två till tre personer som seglar och lagar mat tillsammans. I varje hytt bor det två personer men du kan mot extra kostnad boka en hel hytt för dig själv.

Det krävs att du har dokumenterad nautisk kompetens för att segla med oss över Atlanten. Du behöver även praktisk vana för att navigera och vara ombord på båt. Att du är öppen, social och tycker om att träffa nya människor är självklart en förutsättning då ni lever tätt ihop ombord.

Efter målgång i St Lucia väntar mer event o partyn! Läs mer på www.stlucia.org/en/experiences/festivals-events/atlantic-rally-for-cruisers/Hur lång tid tar det?

Det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta att segla över Atlanten, vilket kanske också är en del av spänningen med Atlantäventyret. Att överseglingens längd kan variera beror dels på att väderförhållandena skiljer sig från år till år. Längden på seglingen påverkas också av målsättningarna och förutsättningarna hos besättningen ombord. Tidigare år vi har seglat över Atlanten har seglatsen har vanligtvis tagit mellan två till tre veckor att genomföra.

Många väljer att fortsätta med semester i Karibien innan man flyger hem.

Ankomst till Las Palmas fem dagar före start. I Rodney Bay (St Lucia) kan ni bo ombord tre dagar efter målgång.

Datum ARC 2022 -FULLT
Välkommen! – 17 november
Start – 20 november
Målgång – ca 8-12 december 
Detta ingår
● Del i hytt.
All säkerhetsutrustning.
Handdukar och sängkläder.
Behörig skeppare.
Anmälningskostnad till ARC.
Fester och seminarium av ARC.
25 dagar ombord.
Hamnavgifter samt diesel.
Slutstäd
Oförglömlig segling.Detta ingår inte
Flygbiljetter och transfer.
Mat och dryck.
Hotellnätter i land.

Pris för detta äventyr
Från 50 000 kr per person.
Vid bokning betalas 30 %.
Resterande belopp faktureras och
betalas senast 3 månader innan.

Avbokning
Följande kostnader vid avbokning.
Mer än 60 dagar: 30 %
60 till 30 dagar: 50 %
30 dagar eller mindre: 100 %

Finns ombord
220 volt
All säkerhetsutrustning
Viss fiskeutrustning
Elverk
Solceller
Watermaker
Micro
Diskmaskin
Tvättmaskin
Vattenleksaker

SwedishEnglish